Ik heb jarenlang foto’s gemaakt met een compactcameraatje, voornamelijk vakantiekiekjes. Eerst met een Canon Ixus V3, en daarna een Ixus 70. Vanwege de beperkte zoom en mogelijkheden heb ik een Canon EOS 400D gekocht met een 18-55mm kitlens bij de Mediamarkt. Nog steeds wat beperkte zoom, dus aangevuld met een standaard 55-200 kitlens. Hier ben ik flink mee aan het experimenteren geweest en dan kom je al gauw aan op het punt dat je nog wat meer wilt.

De volgende stap was dus op zoek naar een lichtsterkere lens. Van een maatje kon ik een Sigma 70-200 2.8 telezoomlens overnemen en dat heb ik dus ook gedaan. Een flinke toeter, maar een o zo fijne lens. Aangezien ik op vakantie ook graag door steden wandel om te fotograferen heb ik deze nog aangevuld met een Sigma 17-70 2.8/4.5 zoomlens. Ik begon steeds meer te experimenteren en er steeds meer lol in te krijgen.

Op een gegeven moment kwam ik met een goede vriend in gesprek over fotografie (Pingreply). Hij was er al langer serieus mee bezig en zodoende is bij mij ook de hobby gegroeid. Voornamelijk de modellenshoots spraken mij erg aan, dus we zijn samen aan het experimenteren gegaan in zijn studio, waar ik erg veel van geleerd heb. Daarna via wat bevriende fotografen nog een workshop gevolgd en toen was de verslaving compleet.

Aangezien het nog steeds een hobby voor erbij is, moet ik het hebben van een ge├»mproviseerd studiootje op zolder en van locaties buiten. Geleidelijk aan begint de apparatuur zich langzaam uit te breiden en te professionaliseren en probeer ik nieuwe idee├źn op te doen en uit te werken met fotografie.

Comments are closed.